Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa Milletvekilinden Siyasi Geçiş

DEVA Partisi’nden istifa eden

DEVA Partisi’nden istifa eden Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Kavaf, CHP’nin bugünkü grup toplantısında partiye dahil oldu ve rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

“Adalet Arayışı Sürüyor”
Kavaf, kürsüde yaptığı konuşmada, siyasete giriş nedenlerini ve bugün geldiği noktayı paylaştı. Kavaf, şunları söyledi:
“2000’li yılların başında siyaset kurumunun ülke meselelerine çözüm üretemediği bir dönemde, demokrasi ve hukukun üstünlüğü sürecine katkı sağlamak amacıyla siyasete girdim. Bugün yine adalet arayışı sürüyor. Beni sizlerle bu çatı altında bir araya getiren Genel Başkanımız Özgür Özel’e, bana güvenen ve cesaret veren herkese teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlığımızın kalıcı dostluklara dönüşmesini temenni ediyorum.”

Selma Aliye Kavaf Kimdir?
1962 yılında Denizli’de doğan Selma Aliye Kavaf, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1985 yılında mezun oldu.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Denizli Milletvekili adayı olan Kavaf, 2003 yılında AKP Kadın Kolları Kurucu Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 2007 genel seçimlerinde Denizli’den milletvekili seçilen Kavaf, 23. Dönem’de parlamentoda yer aldı. 2009 yılında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak kabineye girdi.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kurucu üyeleri arasında yer alan Kavaf, 8 Ocak 2025 tarihinde partiden ayrıldığını duyurdu.

Yeni Başlangıç
Kavaf’ın CHP’ye katılımı, siyasi kariyerinde yeni bir döneme işaret ediyor. Gelecek süreçte, partide üstleneceği görevler ve politik duruşu merakla takip edilecek.