Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık İşte O Müjdeyi Verdi
Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, engellilerin sadece ihtiyaçlarını karşılamayı değil, onların çalışma hayatına katılmalarını önemsediklerini bir kez daha bildirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ay sonunda 2 bin 323 engellinin kamuya memur olarak yerleştirileceğini, kamuda çalışan engelli memur sayısının 67 bin 985'e yükselecek.
Engellilerin hayatın içinde olmaları ve yer almalarının önemli unsurlarından birinin doğrudan üretime katılmaları olduğunu bir kez daha vurgulayan Bakan Yanık, engellilerin hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmanın istihdam ağını daha çok güçlendirmekten geçtiğini söyledi.
Bakanlık olarak da "her birey çalışma hayatına katılabilir" anlayışıyla engellilerin istihdam imkanlarını daha çok artıracak çalışmalar yürüttüklerine değinen Bakan Yanık, bu ay sonunda ise yapılacak yerleştirme için 30 Kasım 2022 itibarıyla kamu kurumları tarafından 2 bin 323 kadro talebinde bulunulduğunu, adayların ÖSYM tercih kılavuzuna göre 13 Ocak 2023 de tercihlerini tamamladıklarını duyurdu.
Kamuda çalışan engelli memur sayımızı da toplam 67 bin 985'e çıkarmış olacağız
Bakan Yanık, 2002 yılında 5 bin 777 olan kamuda çalışan engelli sayısı son 20 yılda atananlarla 65 bin 662'ye yükseldiğini bildirerek, şu bilgileri verdi:
Şubat 2023 yıl sonunda Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle birlikte 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985'e çıkaracağız. Amacımız, engellilerimizin daha çok istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer vatandaşlarımız kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.
Kamuda engelli memur istihdamı için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın 2012 yılında başladığını anımsatan Bakan Yanık, bakanlık olarak engelli vatandaşların bu sınav ücretini karşılamayı sürdürdüklerini belirtti.
Bakan Yanık, geçen yıl sınav için bakanlık bütçesinden toplam 11 milyon 832 bin 875 liranın ÖSYM'ye aktarıldığı bilgisini verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.