Deprem Sonrası Ders Ücretleri Belli Oldu mu?

Yaşanan Kahramanmaraş şiddetli depremlerin ardından birçok ücretli öğretmen, derslere giremeyeceği için ödemelerinin kesilip kesilmeyeceğini yakından araştırmaya başlamıştı. Konuya dair alınan karar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu

Deprem Sonrası Ders Ücretleri Belli Oldu mu?

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş da şiddetli depremlerin ardından birçok düzenlemede yeni kararlar alındı.

15878995-700x400.jpg

İş hayatı olmak üzere ve eğitiminin arasında yer aldığı bu kararlar kapsamında, ders saati karşılığı ücret alan eğitimcilerde yer aldı. Birçok eğitimci, deprem nedeni ile ders veremeyeceği için ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

deprem-sonrasi-ders-ucretleri-belli-oldu-ucretli-egitimcilere-yonelik-yeni-karar-aciklandi-mj62.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

deprem-sonrasi-ders-ucretleri-belli-uihs.jpg

Yaşanan depremlerin ardından devlet tarafından bir çok alanda yeni düzenlemelere hayata geçirilmeye başlandı. Yapılan yeni düzenlemeler ve güncellemeler ile birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetleri bir an önce giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

ÜCRETLER ÖDENECEK

Ders saatine karşılık ödeme alan ücretli eğitimcileri yakından ilgilendiren ve merak edilen bir konu olan ders ücretlerine dair önemli açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.

Yaşanan şiddetli Deprem nedeniyle eğitim veremeyecek olan ücretli öğretmenler, eğitim sisteminin normal sürece dönemsine ve tekrar derslere girebilecekleri kadar olan süre ücretlerini alıp alamayacaklarını merak ediliyor. Yapılan açıklamalarda bakanlık olarak, ücretli eğitimcilerin görev yapmış olarak sayılacaklarını duyurdu.

OHAL SÜRESİNCE ÜCRETLER ÖDENECEK

Yapılan açıklamada yer alan karara göre; ‘’8 Şubat 2023 tarihinde OHAL olarak ilan edilen illerde belirtilen esaslar kapsamında görev yapmakta olanlardan, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeni ile ek ders görevini yerine getiremeyecek durumda oldukları il valisi tarafından tespit edilenler, OHAL süresince üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış olarak sayılacak ve karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.’’ İlgili alandaki düzenleme, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.