Uzmanlar Uyardı Dikkat: Çaydaki Büyük Risk Ortaya Çıktı

Çayla alakalı yanlış bilinen bir gerçek daha ortaya çıktı. Çayı yanlış şekilde demliyormuşuz. İşte uzmanlar bu konuda çok önemli bir uyarıda bulundu ve iyi çay demlemenin püf noktasını söyledi.

Uzmanlar Uyardı Dikkat: Çaydaki Büyük Risk Ortaya Çıktı

Çay denince, Türkiye’de en çok sevilen ve sudan sonra da en çok tüketilen içeceklerden birisi. Nüfusun yüzde 96’sı her gün çay tüketmekte ve Türkiye’de ortalama günde 245 milyon bardak çay içilmekte.

1487200.jpg

Çayı demlerken nelere muhakkak dikkat etmemiz gerekiyor?

Çayı yanlış demlemek birlikte kansere davetiye çıkarmış oluyorsunuz, her gün içtiğiniz çayı bu şekilde demleyerek adım adım kansere doğru yaklaşmış oluyorsunuz.

resized-0995c-d683d589c3a74.jpg

Çay içenlerin bayrağını ülkece taşımaktayız, siyah çay denince bizim için akan sular o anda duruyor. Sohbet ederken, kahvaltı yaparken, yemekten sonra ve çalışırken de sıcacık bir çayın eşlik etmesi bizim için kaçınılmaz oluyor.

Çayı mükemmel demlemenin sırlarını biliyor muyuz? Kendi damak tadınıza uygun olarak demlediğiniz çayın tadının kalitesini daha çok arttırmak için bu ipuçlarına mutlaka göz atın.

İlk iş olarak marketten aldığınız çayları deneyin. Hangisinin kesimi daha çok hoşunuza gitti ise muhakkak onunla devam edilmeli. Başka çaylarla birlikte harmanlamaktan sakın korkmayın. Deneyerek harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

cay-demlerken-sakin-bunu-740x420.jpg

Çayı mutlaka yıkayın

Demlemeden önce demlikteki çayı muhakkak yıkayın. Biraz su akıtıp süzmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde tozundan arınmış olan çay çok daha lezzetli olacaktır.

Sadece çay değil bir çok içecek bulunduğu kabın tadını alıyor. Bu sebeple metal ve cam demlik de illa ki çay tadına etki etmiş olacaktır. Çay gurmeleri en iyi çayın semaver ve porselende demlendiğini belirtiyor. Porselen bir demlikle şansınızı deneyebilirsiniz.

cay-nasil-demlenir.jpg

Çok kaynar suyu çayın üzerine dökmekten kaçının, kanser olursunuz

Çokça yapılan bir hata ise, fokur fokur kaynamakta olan suyu çaya direkt dökmek ve yarım saat çayı demlikte hapsetmek. Bu şekilde olursa zehir gibi acı bir çay içmiş olursunuz, içerisinde üreyen bakteriler haricinde yandığı için oluşan maddeler insanı kanser bile yapabiliyor.

Çayın suyu kaynadığında 100 derece olur. Bu dereceyi indirmek için de üst demliği kaldırıp iki dakika beklettiğinizde sıcaklık 70-80 derece arasında bir değere inmiş olur. Bu sıcaklık çay demlemek için idealdir. Çayı demledikten sonra da bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Bu sayede çayın dibe çökmesine yardımcı olursunuz. Çayınızı yeni koyduğunuz suyu 15 ve yirmi dakika kadar kısık ateşte ısıtın. Yarım saat çay demlenirse çok fazla acılaşır. Çok fazla ateşte çayın tadı acı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.